menu field of dreams
     
 
     
 
hoefverzorging en beslag voor showpaarden
 
 

Bij Halter paarden, miniatuur paarden, Arabische volbloeden en show paarden van diverse rassen die deelnemen aan keuringen, tentoonstellingen, shows en schoonheidswedstrijden, zijn correcte stand van de benen en hoeven en een onberispelijk voorkomen van cruciaal belang.
Na het zorgvuldig bekappen of beslaan van uw paard worden de hoeven, indien nodig of gewenst, bijgewerkt met kunsthoorn, en daarna gladgeschuurd, gepolijst en behandeld met hoof sealant en transparante of zwarte vernis om een zo mooi mogelijke “model voet” te creëren.
In een showring vol toppaarden maken details het verschil.
In 2015 besloeg ik ondermeer meervoudige Belgische kampioenen American Quarter Horses, American Paint Horses en American Appaloosas in de disciplines, halter, western showmanship, western pleasure, hunter under saddle enz.

Belangrijke informatie die idereen moet onthouden...

Mijn hoefverzorgingsprogramma is op de eerste plaats gebaseerd op een pro-actieve manier van bekappen of beslaan die kreupelheid en overbelasting moet helpen voorkomen en piekbelasting reduceren. Iedere voet word bekapt of beslagen rondom het centrale druk punt (center of articulation) in de voet.

halter paard   Dit drukpunt heeft een exacte locatie in iedere voet van ieder paard en kan is niet extern zichtbaar. Enkel met behulp van röntgenfoto's of door nauwkeurige berekeningsformule toe te passen aan de hand van bepaalde uitwendige structuren van de voet kan je de exacte locatie van het centrale drukpunt bepalen. Als het middenpunt van het ijzer niet correct onder dit centrale drukpunt wordt gelegd en de smid het ijzer mooi aan de contouren van de voet aanpast, zoals de meest hoefsmeden doen, kunnen de inwendige structuren van de voet niet naar behoren functioneren en volgen er een hele reeks van negatieve effecten die de inwendige functies en structuren in de paardenvoet zwaar hypothekeren.
De gevolgen hiervan uiten zich in een hele resem van hoef-, stand- , gangen-en beenproblemen waaronder; Hoefkatrol, peesblessures, overbelasting blessures, struikelen, ijzers aftrappen, hoefscheuren, lage hielen/lange tenen , scheve voeten, pijn in de rug, de hals, de achterhand en vele andere oorzaken van kreupelheid. Als je dit principe leert te herkennen kan je in een oogopslag zien of een paard echt goed beslagen is. En bij vele paarden die problemen hebben kan je willekeurig een voet opnemen en vaststellen dat de het ijzer niet in het anatomische midden van de voet ligt. Wat ik dan toch altijd jammer vindt...
 
             
       
             
 
     
 
Davy Dehollogne & Kim van de Moosdijk
Neerstraat 28 3540 Herk-de-Stad| België | Tel. +32 477322778 |  info@fieldofdreams.be
2020 © Copyright Field of Dreams. All Rights Reserved.