menu field of dreams
     
 
     
 
orthopedisch, therapeutisch en correctief beslag
 

Spijtig genoeg hebben niet alle paarden het geluk om gezond te blijven doorheen hun carrière. Velen worden overbelast, over- of ondervoed of lijden aan de gevolgen van slecht hoefbeslag of verwaarlozing. In sommige gevallen kan speciaal beslag oplossing of verlichting brengen en het probleem verhelpen of verminderen.

Met plezier voorzie ik jouw paard wet de speciale hoefverzorging dat het nodig heeft. Ik heb een uitgebreide kennis van anatomie en biomechanica van de paardenvoet en behaalde een diploma van een bijkomende opleiding voor het smeden van orthopedisch en correctief beslag. Daarbovenop volg ik regelmatig bijscholingen, seminaries, en clinics om op de hoogte te blijven van de laatste technieken op dit vlak.

Heeft uw paard of pony tijdelijk speciaal beslag nodig omwille van een hoef- of stand probleem, een blessure of om eender welke andere reden, dan kunt u hier terecht. Volledig volgens het voorschrift van uw dierenarts of verzoek van de klant vervaardig ik het ijzer dat uw paard nodig heeft. Smeden, lassen, aanpassen, lijmen, schroeven of nagelen, reconstrueren..., het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ik ben volledig uitgerust om alle behandelingen en las- en smeedwerken uit te voeren op uw locatie of in onze smederij. Tevens heb ik het volledige gamma Vettec producten in voorraad ingeval er moet worden gelijmd i.p.v. genageld en om hoefreconstructies of gietzolen toe te passen. Ik voorzie beslag voor vele hoef -, stand- en beenproblemen zoals; hoefbevangenheid, hoefkatrol, witte lijn ziekte, brokkelhoeven, peesblessures, bokhoef, hoefbeenfractuur, instabiliteit van een gewricht, hoefabcessen, hoefscheuren, dunne zolen, enz.

  davy dehollogne - orthopedisch hoefsmid
 
davy dehollogne - orthopedisch hoefsmid     davy dehollogne - orthopedisch hoefsmid
     
             
  davy dehollogne - orthopedisch hoefsmid  
             
 

Belangrijke informatie die iedereen moet onthouden...

Mijn hoefverzorgingsprogramma is op de eerste plaats gebaseerd op een pro-actieve manier van bekappen of beslaan die kreupelheid en overbelasting moet helpen voorkomen en piekbelasting reduceren. Iedere voet word bekapt of beslagen rondom het centrale druk punt (center of articulation) in de voet. Dit drukpunt heeft een exacte locatie in iedere voet van ieder paard en kan is niet extern zichtbaar. Enkel met behulp van röntgenfoto's of door nauwkeurige berekeningsformule toe te passen aan de hand van bepaalde uitwendige structuren van de voet kan je de exacte locatie van het centrale drukpunt bepalen. Als het middenpunt van het ijzer niet correct onder dit centrale drukpunt wordt gelegd en de smid het ijzer mooi aan de contouren van de voet aanpast, zoals de meest hoefsmeden doen, kunnen de inwendige structuren van de voet niet naar behoren functioneren en volgen er een hele reeks van negatieve effecten die de inwendige functies en structuren in de paardenvoet zwaar hypothekeren.
De gevolgen hiervan uiten zich in een hele resem van hoef-, stand- , gangen-en beenproblemen waaronder; Hoefkatrol, peesblessures, overbelasting blessures, struikelen, ijzers aftrappen, hoefscheuren, lage hielen/lange tenen , scheve voeten, pijn in de rug, de hals, de achterhand en vele andere oorzaken van kreupelheid. Als je dit principe leert te herkennen kan je in een oogopslag zien of een paard echt goed beslagen is. En bij vele paarden die problemen hebben kan je willekeurig een voet opnemen en vaststellen dat de het ijzer niet in het anatomische midden van de voet ligt. Wat ik dan toch altijd jammer vindt...

 
 
 
Davy Dehollogne & Kim van de Moosdijk
Neerstraat 28 3540 Herk-de-Stad| België | Tel. +32 477322778 |  info@fieldofdreams.be
2020 © Copyright Field of Dreams. All Rights Reserved.