menu field of dreams
     
 
         
    kim van de moosdijk and davy de hollogne
     

Sinds 1993 is Field of Dreams de thuishaven van Amerikaanse Appaloosa kampioenen in Reining, Cow horse en Halter. Ondanks ze op een kleinschalige en non pro basis paarden trainen en showen, hebben ze het geluk gehad zich te kunnen ontwikkelen tot op het niveau van de Europese top in hun favoriete ras. Ze leggen zich toe op het trainen en showen van mooie, gemakkelijk trainbare Reining en Cow horse appaloosa's, die competitief zijn op Internationaal Europees show niveau en NRHA, NRHCA, NCHA wedstrijden.

Field of Dreams is gelegen in de mooie omgeving van een natuurgebied waar Kim en Davy samen met hun paarden wonen en werken.

 

Davy groeide op in Herk de Stad en studeerde af aan het Provinciaal Hoger Handelsinstituut te Hasselt en volgde tegelijkertijd en daaropvolgend ook bijkomende opleidingen in de paardensector. Intussen behaalde hij verscheidene diploma's, waaronder trainer, initiator,en manegehouder. Uiteraard bezit hij ook de diploma's van hoefsmid en smeden van orthopedisch en correctief beslag en van enkele bijkomende gespecialiseerde opleidingen en clinics voor hoefsmeden die hij volgde in Europa en de VS.

Al sinds zijn jonge kinderjaren is hij enorm gefascineerd door paarden. Aanvankelijk, als tiener, deed hij met zijn pony aan dressuur en springen.Daarin kwam in 1989 een wending toen hij voor het eerst in contact kwam met de westernsport en de prachtige paarden leerde kennen waarmee gereden wordt. Vanaf dan was Davy gefocust op raszuivere Amerikaanse Appaloosas en Quarter horses en is hij deze rassen intensief beginnen uitbrengen op internationale door de Amerikaanse hoofstamboeken gesanctioneerde competitie.
1994 was zijn eerste succesvol jaar. Davy behaalde met zijn jonge ingevoerde Amerikaanse Appaloosahengst de Belgische titel, de Nederlandse en Duitse reserve titel , een 3e en 4e plaats op het Europese kampioenschap en werd Year End high point champion en 3e plaats in de ApHC International Top Ten. Van toen af zijn de successen en het aantal paarden in stijgende lijn gegroeid.

Vanaf 1994 tot nu behaalde Davy vele mooie resultaten met verschillen Appaloosa's en Quarter Horses. Ondermeer, 1e plaats in non pro Reining op het Europese Kampioenschap 2009, 1e plaats in Halter op het Europese kampioenschap 2000, 6 keer Europees kampioenschap top 5 finalist, 5 keer gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Texas, 3 keer in de top 5 op de wereldranglijst van ApHC-USA, 6 ApHC en AQHA International year end High Point Champion titels, meer dan 20 Belgische High Point titels, meer dan 50 keer Nationaal kampioen en Nationaal reserve kampioen in België, Duitsland, Nederland en Frankrijk en tal van overwinningen op NRHA, NCHA, AQHA, ApHC gesanctioneerde shows in Europa.

Van 1998 tot 2008 was Davy voorzitter van Appaloosa Horse Club Belgium en organisator en showmanager van het Belgisch Kampioenschap. Hij was ook bestuurslid in de board of directors bij de stichting van de European Reining Appaloosa Association in Italië, die een officiële afdeling van zowel de National Reining horse association, USA en Appaloosa Horse Club, USA is.

Over zijn activiteiten als hoefsmid verwijzen wij jullie graag verder via deze link.

   

Kim is geboren in Geldrop, Nederland en opgegroeid tussen de paarden. Met haar pony heeft ze jarenlang vooral veel plezier gehad, maar deed ze ook aan dressuur en springen bij de ponyclub in Geldrop. Eenmaal haar pony ontgroeid, kreeg ze een goed dressuurpaard, waar ze vele wedstrijden mee gereden heeft en oa 2 keer regionaal kampioen is geworden.
Tijdens haar studie Reclame- en Presentatietechnieken en Multimediale Vormgeving aan het St. Lucas College in Boxtel stond het paardrijden even een paar jaar op een laag pitje. Maar toen ze na haar studie aan de slag ging als (web)designer bij Rooymans Neckwear, waar ze overigens nog steeds met veel plezier werkzaam is, bleek haar baas ook paarden te hebben en was ze natuurlijk meteen weer verkocht.

In 2001 is Kim naar België verhuisd en maakte daarna al vrij snel kennis met de westernsport. Met haar eerste Appaloosa ruin heeft ze diverse teampenning en cattle penning wedstrijden gereden samen met Davy. In 2006 kocht ze de 2-jarige Quarter merrie, Kidding Whizard. waarmee ze in 2008 verscheidene 1ste plaatsen behaalde in NRHA wedstrijden en NRHA Belgium Year End High Point Combination werd.

             

Doorheen de jaren hebben Kim en Davy veel te danken aan professionele trainers uit zowel Europa als de USA voor alle goede tips, lessen, begeleiding en bekommernissen die zij als non-pro ruiters konden genieten.
In het bijzonder Ann Poels en Bernard Fonck, respectievelijk NRHA open World Champion en NRHA open World Champion en NRHA Million Dollar rider, voor al de jaren van goede zorgen en voor alles wat ze hen geleerd hebben over reiningpaarden rijden en showen.
Om op de hoogte te blijven van de meest actuele bloedlijnen en trends in de sport, wonen Kim en Davy jaarlijks enkele van de voornaamste wedstrijden en evenementen bij, zoals het Appaloosa World Championship show in Fort Worth Texas, National Reining Horse Futurity in Oklahoma City, National Cutting Horse Futurity in Forth Worth Texas, World Championship Quarter horse Show in Oklahoma City, Oklahoma, National Reined Cow horse Futurity in Reno, Nevada, European Championship Appaloosa show, ERCHA Futurity in Duitsland, IRHBA Futurity and Derby in Italië en vele van de grootste NRHA events in België en in het buitenland.
Tot op de dag van vandaag is het trainen en verzorgen van hun Amerikaanse Appaloosa's nog steeds 'the best thing in life' en doen ze het samen nog altijd met veel plezier.

 
             
                 
 
Davy Dehollogne & Kim van de Moosdijk
Neerstraat 28 3540 Herk-de-Stad| België | Tel. +32 477322778 |  info@fieldofdreams.be
2018 © Copyright Field of Dreams. All Rights Reserved.